Polispodden Stockholm

Trygg sommar i Stockholms län och på Gotland

June 29, 2020

Din sommar kanske inte blir som vanligt på grund av pandemin. I det här avsnittet får du veta mer om vad polisen gör i sommar, för att öka tryggheten och minska brottsligheten i Stockholms län och på Gotland. Och vad kan du som lyssnar tänka på? 

I denna sommarspecial av podden hör du Kristin Sylten, biträdande kommenderingschef i den särskilda händelsen Corona i region Stockholm och Åsa Wahlgren, polis i Stockholm. De diskuterar bland annat om polisens uppdrag denna speciella sommar, folksamlingar, narkotika och alkohol, psykisk ohälsa och brott i nära relation.

Det här är polisens uppdrag i sommar:

  • Bekämpa brott
  • Arbeta med ordning och säkerhet
  • Att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som demonstrationer och konserter inte överstiger 50 personer enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer
  • Samverka med andra organisationer och myndigheter
  • Ta emot och utreda när du anmäler pågående brott på 112, eller om det inte är akut på 114 14 och via kontaktformulär på polisen.se.

Det här är inte polisens uppdrag i sommar:

  • Polisen ansvarar inte för att begränsa antalet personer om det blir stora folksamlingar i parker, på stränder, i krogmiljö och andra offentliga platser. Däremot arbetar polisen med ordning och säkerhet på dessa platser.

Samtalet leds av Anna Westberg, presstalesperson på polisens mediecenter i region Stockholm.

Play this podcast on Podbean App